Manon de BooisIk ben Manon de Boois, al 24 jaar heb ik ervaring als dietist, waarbij ik werkzaam ben geweest in het ziekenhuis en de thuiszorg. Sinds 2008 werk ik als zelfstandiggevestigd dietist. Alle werkplekken zijn leuk als dietist. Invloed van voeding op gezondheid en bij ziekte en medicatiegebruik blijft inspireren. In 1992 ben ik in Amsterdam afgestudeerd als dietist. In 2013 heb ik de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde afgerond, waarna ik mij heb aangemeld bij Het MBOG.

Mijn specialisatie ligt in de behandeling van:

Maag- en darmproblemen
Maag- en darmproblemen als obstipatie en spastische darm / prikkelbaardarmsyndroom (PDS). Om die rede ben ik ben ik actief lid van het Netwerk Diëtisten MDL (maag-, darm- en leverziekten van de beroepsvereniging voor diëtisten (NVD). Met als aandachtsgebied PDS en IBD (ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa). Mensen met PDS geven aan dat voeding klachten kan geven. Samen nagaan of andere voeding deze klachten kan verminderen is een uitdaging met resultaat. De methoden die daarbij gebruikt kunnen worden zijn het eliminatiedieet of het FODMAP dieet.

PCOS
PCOS gaat vaak gepaard met insulineresistentie, afvallen is dan vaak moeilijk. Om dit op een verantwoorde manier voorelkaar te krijgen is een andere samenstelling van de voeding nodig. Dit zo aan te passen dat het wel lukt. Dat is mijn voldoening in het vak.

Diabetes
Ik werk een een persoonlijk dieet en zo nodig koolhydraat beperkt.

Eet- en gewichtsproblemen
Vaak weet u al wat wel en niet gezond is, maar het ook doen. Met gesprekken gebasseerd op cognitieve gedragstherapie kunnen we verder komen in het oplossen van eet- en gewichtsproblemen. ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Dietist mag je jezelf noemen na het afronden van een 4- jarige HBO-opleiding voeding en dietetiek. Alleen als je voldoende mensen behandeld en je voldoende bijscholing volgt kom je in het kwaliteitsregister.

'Wilt u weten hoe voeding uw buikklachten kan verminderen?'

Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen
Telefoonnummer: 06-28 35 59 21
Of een e-mail sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.